Vierde jaar op rij E-bike Sprint onderzoek

Het E-bike Sprint onderzoek 2021 is nu beschikbaar!

Na drie succesvolle edities in 2018, 2019 en 2020 is in december 2021 onze vierde consumentenstudie afgerond. De studie is, net als vorige jaren, zowel in Nederland als in België en Duitsland uitgezet. Hierdoor kunnen we, naast het updaten van de markt en het laten zien van de trends in het consumentengedrag, ook deze landen met elkaar vergelijken.

Snel veranderende markt vraagt om een nieuwe mindset

De fietsenmarkt is volop in ontwikkeling. De vraag naar e-bikes is nog steeds hoog. Ook hebben de ontwikkelingen rondom Covid-19 invloed op de vraag naar fietsen. Juist in deze snel veranderende markt, is het nog meer van belang om de effecten op het aankoopgedrag en de doelgroep, tijdens en na Covid-19 te onderzoeken.

Welke impact heeft Covid-19 op het consumentengedrag en wat kunnen we daarna verwachten?

Het E-bike Sprint onderzoek beantwoordt die vraag en laat zien waar de grootste kansen liggen zodat u als fabrikant of retailer, maximaal kunt profiteren van deze snelgroeiende markt. Het E-bike Sprint onderzoek geeft de volgende inzichten:

  • Welke verschillende doelgroepen kopen E-bikes en wat zijn hierin de trends?
  • Welke belangrijke factoren spelen een rol in het aankoopproces?
  • Hoe groot is het aandeel van on- en offline winkels?
  • De customer journey: welke acties, informatie- en retailkanalen zijn betrokken bij het aankoopproces?
  • Hoe kijkt men aan tegen de verschillende merken?
  • Hoe ziet de doelgroep en customer journey van de e-bakfiets eruit?

Wil je meer informatie en een persoonlijke aanbieding? Laat je gegevens achter via het formulier. In geval van vragen of suggesties kan je altijd contact met ons opnemen.