GfK tanulmány az európai kiskereskedelemről

Átfogó elemzés és prognózis

A tanulmány 32 európai országra vonatkozóan értékelte az európai kiskereskedelem főbb mutatószámait, így a vásárlóerőt, a bolti forgalmat és a kiskereskedelem részesedését a népesség összköltéséből.
A GfK prognózist ad a 2019. évi kiskereskedelmi forgalmat illetően, valamint értékeli a műszaki fogyasztási cikkek szegmensének helyzetét, ahol a multicsatornás kereskedők lassan felzárkóznak a kizárólag online értékesítő kereskedőkhöz.
A tanulmány áttekinti a fogyasztói ártrendeket, az eladótér méretének és termelékenységének alakulását, valamint külön fejezetben foglalkozik a kiskereskedelem helyzetével az Egyesült Királyságban. Ez az országspecifikus fejezet – egyebek mellett – bemutatja, hogyan ellensúlyozza a „felfelé váltás” (trading up) a csökkenő értékesítési számokat.


A GfK a forgalmi és vásárlóerő adatokat euró-alapon kalkulálta az egyes nemzeti fizetőeszközök hivatalos, az Európai Bizottság által 2018. november 8-án közzétett árfolyam-prognózisát figyelembe véve. A tanulmányban szereplő adatok és információk 2019. áprilisi állapotot tükröznek.


A 24 oldalas átfogó dokumentum összegzi és térképen szemlélteti:

  • a vásárlóerő,
  • a kiskereskedelem háztartások fogyasztásából való részesedésének,
  • az inflációnak, és
  • az egységnyi eladótér termelékenységének alakulását, valamint
  • a bolti divatcikk-kereskedelem helyzetét 2018-ban.


Kíváncsi, vajon idén tovább bővül-e hazánkban a kiskereskedelem forgalma? És mi látható Európa más országaiban, valamint a régióban? Töltse le a GfK tanulmányát ingyenesen!

Kaufkraft_PLZ2_hu 2019_1